Мектепте 1-9 сынып оқушылары үшін45 адам ыстық тамақпен, балаларды 100% ыстық тамақпен қамту жүзеге асырылады.
Әлеуметтік қорғалмаған отбасылардан 11 оқушы жалпы білім беру қаражаты есебінен тегін тамақпен қамтамасыз етілді. Оның ішінде бастауыш мектептен 5 бала, орта буыннан 6 бала. Олардың ішінде 1 бала қамқорлық қаалынады, 1 – аз қамтылған отбасынан шыққан бала және табысы күнкөріс деңгейінен төмен отбасылардан шыққан 9 бала. Мектеп директоры бұйрыққа қол қойды: 1) оқушылар үшін тамақтануды ұйымдастыру туралы, 01.09.2023 ж. №43; 2) 01.09.2023 ж. №44 бракераж комиссиясын құру туралы; 3) асханада әкімшіліктің кезекшілік кестесі; 4) оқушылардың тамақтану кестесі.Оқушылардың жасын ескере отырып, мәзірде ыдыс-аяқтың массасы, олардың тағамдық және энергетикалық құндылығы, негізгі дәрумендерге күнделікті қажеттілік бойынша санитарлық ережелердің талаптары сақталды. Дайын тағамдарды өндіру технологиялық талаптарға сәйкес жүзеге асырылады.
Апта сайын асханада бекітілген мәзір ілінеді, онда тағамдардың көлемі мен аспаздық өнімдердің атауы туралы мәліметтер көрсетіледі. Барлық сатыпалынған өнімдер сәйкестік сертификатына ие.Технологиялық процестің сақталуын бақылау мақсатында дайындалған тағамдардың әрбір партиясынан тәуліктік сынама алынады. Тәуліктік сынаманы алуды медбике Г. С. Шарыгина жүзеге асырады, оның ішінде келіп түсетін өнімдердің сапасын, өнімдердің дұрыс салынуын және дайын тағамның дайындалуын қадағалайды.Ауыз су режимін ұйымдастыруға қойылатын талаптар орындалады, асханада салқындатқыш бар.
Балалардың тамақтануында тыйым салынған тағамдар тұтынылмайды. Балаларды тамақтандыру кезінде сынып жетекшісінің болуы міндетті болып табылады. Асхана санитариялық қағидалардың талаптарына сәйкес жуу және дезинфекциялау қағидаларын сақтау мақсатында асхана ыдыстары мен аспаптардың жеткілікті мөлшерімен, сондай-ақ оны сақтауға арналған шкафтармен қамтамасыз етілген.Асханаларды тазалау әр тамақтан кейін жүргізіледі. Асхана үстелдері жуғыш заттармен жуылады, таза және пайдаланылған шүберектерге арналған арнайы шүберектер мен таңбаланған контейнерлер қолданылады. Жуу және дезинфекциялау құралдарын ыдыста оқушылардың қолы жетпейтін арнайы бөлінген орындарда тамақ өнімдерінен бөлек сақтайды.
Қолды жуу үшін жууға арналған раковиналар орнатылған. Қызыметкер санитарлық киіммен (халат, бас киім, жеңіл сырғанамайтын жұмыс аяқ киімі) қамтамасыз етілген. Жұмысқа тиісті кәсіптік біліктілігі бар, белгіленген тәртіппен мерзімді медициналық тексеруден өткен адамдар жіберіледі.